Pizzerie Pacov - PrŠ

PrŠ - v úterý, 21. března, jsme v rámci předmětu výživa a příprava pokrmů navštívili pizzerii v Pacově. Nejeli jsme se ale najíst, ochutnat místní speciality, ale jeli jsme opravdu vařit! Přivítala nás milá paní majitelka Jarka Červenková.
Pizzerie Pacov - PrŠ

Provedla nás po zázemí restaurace. Zkusili jsme si natočit nápoj za barem, prohlédli jsme si kuchyni a vybavení v ní, sledovali jsme dopékání chleba pro hosty k polévkám. Nechybělo ani mytí nádobí, sklenic, kuchyňského náčiní, hrnců a pánví – samozřejmě s pomocí myčky.

Po prohlídce jsme si pořádně vydrhli ruce, jako správní kuchaři a vrhli jsme se na přípravu pizzy. Každý dostal těsto a na pracovním vále se snažil vymačkat pěknou kulatou pizzu. Někomu se to povedlo velmi dobře, někomu pomohl místní pan kuchař. Pak došlo na „ozdobení“. Každý si vybral z bohaté nabídky surovin, na co měl právě chuť. Vložit připravenou pizzu do rozpálené pece jsme si netroufli, vyžaduje to přece jen delší cvik a zkušenost.

Po chvíli byla pizza pečená, všichni si ji zkusili nakrájet speciálním kulatým nožem. A pak nastala ta pravá odměna – každý si pochutnal na pizze, kterou si sám udělal! Všichni jsme si uvědomili, co práce a námahy stojí za opravdickým vařením ve skutečné restauraci, aby byli hosté spokojení a dobře se najedli. Poděkování za možnost vyzkoušet si vařit ve skutečném provozu patří především paní majitelce, kuchařům a slečnám servírkám. Děkujeme za ochotu, vstřícnost, milé přijetí a za odvahu pustit nás „na druhou stranu“. MAREŠ L.

FOTO

Přidáno 22. 3. 2017, autor: Ludmila Míková

loader Načítám...

 

 

NAŠI SPONZOŘI

 

 

                                                         

​